Во Русија дневно се вакцинираат по половина милион луѓе

Во Русија во просек дневно се вакцинираат околу половина милион луѓе, а кампањата за вакцинација напредува доволно брзо, изјави вчера министерот за здравство Михаил Мурашко на состанокот на Комитетот за борба против ковид.

Фото: ЕПА

„Вакцинацијата се одвива активно. Понекогаш и повеќе од 500.000 луѓе дневно“, рече тој.

Во претходната недела вакцинирани се 3,163 милиони Руси, додава ТАСС.

„Бројот на вакцинираните Руси на возраст над 60 години е зголемен и сега е околу 55 отсто“, рече Мурашко.

Од почетокот на пандемијата, 258,3 милиони луѓе официјално се разболеле од ковид, а повеќе од 5,1 милиони починале.

Легенда под Главна слика

Фото: ЕПА

Освен тоа што муралите се моќно средство за комуникација, тие можат да бидат и предмет на манипулации, па и пропаганда, подигање тензии и продлабочување на недоразбирањата во БиХ.

повеќе

Процесот на донесување на буџетот ме потсетува на една изрека на поранешниот државен секретар на трезорот на САД, Џејкоб Лу (Jacob Lew) кој вели дека „Буџетот не е само колекција на бројки, туку израз на нашите вредности и аспирации“.

повеќе

Конески со голема дарба и со рационална мисла, создаде комуникативна поезија, создаде за македонските генерации образец на читлива литература.

повеќе