Мелбурн, Австралија

Во последен момент спасена жената од шините (ВИДЕО)

Една жена во Мелбурн, буквално  е спасена во последна секунда пред да помине возот. Моментот е фатен од безбедносните камери.

Таа, наводно, била во алкохолизирана состојба и ги преминувала шините во доцните вечерни часови.

На време ја здогледуваат од обезбедувањето и брзо ја повлекуваат на безбедност секунда пред да дојде возот.

Брисел не мора да има шпион во Кремљ за да дознае дека Москва ќе стори сè што може за да ја спречи Македонија да се приклучи во НАТО - не поради нејзиното стратегиско значење, туку поради симболичната вредност на потегот, вели политичкиот експерт Иван Крастев за Гардијан.

повеќе

Македонија не е единствената жртва на ваквото здодевно силеџиство на Грција. Грчката влада се расправа и со Албанија и со Турција, вели принцот Мајкл од Лихтенштајн.

повеќе

Нема законски пречки да се снима полициски службеник за време на вршење на должноста, иако полицијата се противи на тоа.

повеќе