Во Египет откриена раскошна гробница стара 4.400 години со спектакуларни цртежи (ВИДЕО)

Египетските археолози откриле неверојатно подробна и украсена гробница во провинцијата Гиза.

Гробницата стара 4.400 години му припаѓала на благородник од Петтата династија наречен „Куву“.

Одаите на гробницата во облик на L содржат натписи и шарени релјефи што се толку добро зачувани што експертите што ја ископале локацијата биле во можност да ги препознаат отпечатоците од сликарот на гробницата.

Самата гробница е направена главно од бели варовнички блокови, додека прекрасните слики во неа биле создадени со посебна зелена смола, според египетското министерство за антиквитети.

Демонизирањето на Исламот и неговото постојано поврзување со тероризмот е загрижувачка појава во светот, а и на Балканот.

повеќе

Последните искричења во меѓународниот поредок ја прават нејасна агендата за евроатлантски интеграции на регионот која претставува неопходен услов за долгорочна стабилност на Западен Балкан.

повеќе

Очигледно во градењето на македонското општество заборавивме да ја промовираме правдата како негова примарна цел.

повеќе