Контингент од 30.000 дози

Во Црна Гора пристигнаа вакцините на Синофарм

Вакцините во просториите на Монтефарм ги пречекаа министерката за здравство Јелена Боровиниќ Бојовиќ и амбасадорот на Кина во Црна Гора, Лиу Џин.

Контингент од 30.000 дози на вакцината на кинеската компанија Синофарм пристигна во Црна Гора.

Вакцините во просториите на Монтефарм ги пречекаа министерот за здравство Јелена Боровиниќ Бојовиќ и кинескиот амбасадор во Црна Гора Лиу Џин.

Црногорскиот Совет за контрола на коронавирусот одлучи да ги задржи во сила сегашните мерки, кои важат до 10 март, но да ја засили контролата на нивното почитување.
 
Според Вијести, почитувањето на мерките со построги контроли ќе го следат Полициската управа, Комуналната полиција и надлежните инспекции на Дирекцијата за инспекциски работи.
 
Исто така најавено е дека здравствените власти ќе ја проверуваат состојбата на секои 48 часа до 10 март. Доколку сегашната епидемиолошка состојба не се подобри дотогаш, мерките ќе бидат засилени, вели Вијести.

Потребно е да се провери дали имало наредба за следење врз Камчев.

повеќе

Во чест на Меѓународниот ден на трудот, вреди да се разгледа состојбата со работничките права во државата, да се направи краток осврт на изминатата година и да се согледа што може да се направи за да се насочат работите кон подобро.

повеќе

Таквиот вид на анахрон национал-романтизам, со речиси апологетски однос кон окупаторската политика на Бугарија во Втората светска војна, штетна е за хармонизација на односите на Балканот, пред сѐ на Бугарија со РСМ, но и со Србија.

повеќе