Франција

Внатрешноста на Нотр Дам по пожарот (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Еден ден по катастрофалниот пожар што ги уништи покривот и шпицестата кула на катедралата Нотр Дам, истражителите и фотографите првпат ја видоа штетата внатре: зачувани голем број вредни артефакти и скулптури меѓу купиштата остатоци и тешко оштетен покрив. Граѓани и компании во Франција ветија дека ќе помогнат во обновувањето на скапоцената зграда, а ветената сума веќе достигна 1 милијарда евра.

 

Кризата на вредности влијае негативно на балансот помеѓу императивот за слобода и потребата за безбедност, стеснувајќи го либералниот простор на современо конципираните општества.

повеќе

Mора да се научиме како да ги градиме политиките кои ќе водат кон осврт на сите теми важни за градење позитивен мир, но и реторички да останеме конзистентни на она за што се залагаме.

повеќе

Во изминатите 24 години откако Македонија и САД воспоставија официјални дипломатски односи, македонско-американските трговски врски растат бавно, но сигурно.

повеќе