ШПИГЕЛ

Вистинското лице на Доналд Трамп

Американскиот претседател Доналд Трамп беше многу критикуван за начинот на кој одговори на минатонеделните немирите во Шарлотсвил.

Едно лице го загуби животот, а 19 беа повредени кога автомобилот се втурна на собраните на протестот против неонацистите.

И покрај тоа што по два дена подоцна ги осуди неонацистите и ККК, Трамп подоцна рече дека и другата страна била многу насилна.

Многумина беа доста засегнати со изјавата за „двете страни“, па така германскиот весник Шпигел на насловната страна го стави Трамп како носи капа карактеристична за Кју Клукс Клан.

Покрај фотографијата стои текстот: Вистинското лице на Доналд Трамп.

Eве ние ве сакаме, ве каниме да ни се придружите, ама за тоа ќе морате да се откажете од најсветото, од вашето „јас“ !?

повеќе

Доколку Нимиц нè разочара, Владата ќе биде исправена пред тешка дилема дали да стави помалку поволен предлог на референдум или да чека поповолен за да ги максимизира шансите референдумот да успее, но притоа и да ризикува губење на моментумот.

повеќе

Определуваќи се за европските вредности на демократијата се наоѓаме пред историска шанса која не треба и не смее да се пропушти не само во односите со Бугарија.

повеќе