Викторија Скрипаљ: Сергеј веројатно е мртов

Викторија Скрипаљ, внуката на двојниот агент Сергеј Скрипаљ кој минатата година беше отруен во Велика Британија за што Лондон ја обвини Москва, тврди дека тој „веројатно е мртов“.

„Јулија (ќерката на Сергеј) не му се јави на ниеден член од семејството. Сергеј Викторович Скрипаљ е веројатно мртов. Како прво, не ја контактираше својата мајка, а како второ, дали сте го виделе по сѐ што се случи? Не ни покажаа ни фотографии“, истакна Викторија Скрипаљ.

Таа за Тасс рече дека мајката на Скрипаљ, нејзината баба, Јелена се откажала од патувањето во Велика Британија поради здравствени причини.

Според претходните извештаи во медиумите, тие две планирале да аплицираат за британска виза кон крајот на 2018 година, но Викторија била одбиена.

„Баба ми сигурно нема да оди таму, и покрај тоа што сака, но нејзината здравствена состојба не ѝ дозволува. Таа има 91 години и не се чувствува добро, едвај се движи“, рече Викторија Скрипаљ, додавајќи дека и таа не планира да оди сега во Британија.

Во услови на партиска деполаризација на граѓаните, политичките елити во Македонија треба да пристапат кон помирување и ненасилно решавање на сите меѓусебни конфликти, за земјата да не се врати на патот на поделба.

повеќе

Помина веќе еден месец од објавувањето на документите на Викиликс на кои сите прочитавме дека Никола Димитров бил „заштитен извор на информации“ на САД. Засега, од обвинителството нема никаков одговор.

повеќе

Неопходно е да се надминат бариерите кои во моментов се присутни во регулаторната, политичката, финансиската и пазарната рамка и кои го кочат напредокот кон обновливите извори на енергија.

повеќе