Унгарците ги ослободуваат младите до 25 години од данок на доход

Унгарија планира младите луѓе на возраст до 25 години најдоцна од јануари 2022 година да ги ослободи од плаќање данок на доход.

EPA-EFE

Ваквата мерка ја најави премиерот Виктор Орбан.

Тоа, според него, би можело да го чини буџетот околу 130 милијарди форинти (439,35 милиони долари), пренесува Ројтерс.

Во Унгарија во првата половина на следната година треба да се одржат парламентарни избори, напоменува британската агенција, додавајќи дека Орбан е на власт повеќе од една деценија.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат.

повеќе

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе