Украина: Нашиот влез во НАТО го поддржуваат 10 земји членки

Канцеларијата на Володимир Зеленски соопшти дека Украина веќе ја има поддршката од 10 земји од блокот за да се приклучи на НАТО.

Фото: ЕПА

Михајло Подољак, главниот советник во кабинетот на претседателот, на Твитер напиша дека тоа се „главно земји кои ги паметат отровните канџи на Руската империја".

„Ние сме благодарни за раководството и одговорноста. Денеска се пишува историја“, додаде тој. Претседателот објави во петокот дека аплицира за членство во НАТО и го потпишал барањето за забрзано пристапување кон безбедносната алијанса од 30 држави.

Легенда под Главна слика

Фото: ЕПА

Самата идеја на странските директни инвестиции е да донесе нови вработувања со повисоки плати кои треба да ги исплаќа странскиот инвеститор.

повеќе

Треба да се размисли за тоа дека сите предлози и промени кои доаѓаат од Брисел, не можат ефикасно да се применат и во Македонија и да се дејствува во правец на благосостојба на граѓаните, а не само на профитите.

повеќе

Предложеното законско решение се фокусира на аудиовизуелниот/радиодифузниот сектор, игнорирајќи ги последниве две децении на развој на дигиталниот домен и на интернет, со сите негови позитивни и негативни страни.

повеќе