Политички земјотрес

Уапсен словенечкиот министер за економија, министерот за полиција веднаш поднесе оставка

Во Словенија во моментов се случува политички земјотрес.

EPA-EFE

Уапсен е министерот за економија Здравко Почивалшек, а министерот за внатрешни работи Алеш Хојс веднаш поднесе оставка.

На конференција за медиумите словенечкиот министер за внатрешни работи Хојс кажа дека му ја понудил оставката на премиерот Јанез Јанша, која овој ја прифатил.

Генералниот директор на полицијата Антон Травнар исто така поднел оставка, а Хојс ја прифатил неговата оставка.

Оставката на Алеш Хојс доаѓа додека истовремено се претресуваат куќи на 11 адреси во Словенија поради контроверзната набавка на заштитна опрема, поради што е уапсен министерот за економија Почивалшек.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Секој може да биде менаџер во „добри денови", но најчесто менаџерската работа не е за „добрите денови" туку постојан баланс помеѓу проблемите и можностите за оптимизирано управување на компанијата.

повеќе

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе