У2 против Трамп на Греми-наградите: „Благословени се посраните земји“ (ВИДЕО)

Бендот настапи на сплав со Статуата на слободата во заднината.

У2 во неделата го нападна претседателот Доналд Трамп во песна на темата отпор, која ја отпеаја на сплав со Статуата на слободата драматично исправена во заднината.

Во претходно снимениот сегмент, бендот ја изведе својата нова песна „Get Out Of Your Own Way“, во која фронтменот Боно пее:

Спротивстави се

Немој само да лежиш, мораш да возвратиш

Лицето на Слободата почнува да напукнува

Таа имаше план сè додека не ја плеснаа по уста

И сè пропадна.

На крајот од песната, Боно извади мегафон и рече: „Благословени се посраните земји, бидејќи ни го дадоа американскиот сон“. Трамп наводно ја употребил таа фраза за да го опише Хаити и некои африкански нации на состанок со пратениците, на кој се разговарало за имиграцијата.

У2 беа најавени од пејачката Камила Кабело, родена на Куба, која ја раскажа имиграционата приказна на своето семејство и ги повика гледачите да ги поддржат младите имигранти без документи, познати како „сонувачи“.

Брисел не мора да има шпион во Кремљ за да дознае дека Москва ќе стори сè што може за да ја спречи Македонија да се приклучи во НАТО - не поради нејзиното стратегиско значење, туку поради симболичната вредност на потегот, вели политичкиот експерт Иван Крастев за Гардијан.

повеќе

Македонија не е единствената жртва на ваквото здодевно силеџиство на Грција. Грчката влада се расправа и со Албанија и со Турција, вели принцот Мајкл од Лихтенштајн.

повеќе

Нема законски пречки да се снима полициски службеник за време на вршење на должноста, иако полицијата се противи на тоа.

повеќе