ПО ИНФОРМАЦИИТЕ ДЕКА БУНТОВНИЦИТЕ ГИ УБИЛЕ

Турски владин функционер: Двајцата руски пилоти сè уште се живи, работиме да ги спасиме

И покрај претходните информации дека двајцата пилоти на рускиот борбен авион што беше соборен од Турција се убиени, турски функционер за Ројтерс рекол дека имаат информации дека тие се живи.

Турција верува дека двајцата пилоти се живи и работи на нивно ослободување од сириските бунтовници, рекол функционерот за Ројтерс.

„Нашите единици, кои ја добија информацијата дека двајцата пилоти се живи, работат на тоа безбедно да ги извлечат од опозициските бунтовници“, рекол тој.

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе