Го нарушиле воздушниот простор

Турски борбени авиони влегле во Грција, веднаш биле пресретнати

Турски борбени авиони Ф-16 влегле во грчкиот воздушен простор без дозвола, соопшти грчкиот Генералштаб.

Тие летале над островот Липси околу 12:30 часот по локално време, на надморска височина од околу 24.000 стапки, јави АНА.

Тие, наводно, биле пресретнати од грчки борбени авиони, според меѓународните стандарди.

Historia magistra vitae est (Историјата е учителка на животот). Оваа латинска изрека ќе ги објаснува односите меѓу народите и нациите додека постои светот.

повеќе

Добро е, во прво време, г. премиер, да го поттикнете Вашиот министер за култура да најде погодна форма да се преобјави книгата „По повод најновиот напад на нашиот јазик“ од Конески, пишува професорот Атанас Вангелов во отворено писмо до премиерот Зоран Заев.

повеќе

Мислам дека Европа нема ни да дозволи полемика за македонскиот јазик затоа што тоа е строго научна работа. Освен нашите политичари-шупелки, никој друг не би посегнал по таа светост.

повеќе