Можна измама

Турците организираат тури за вакцинација во Србија (ФОТО)

На социјалните мрежи се споделува пост на турска туристичка агенција која, наводно, организира тури за вакцинација во Србија.

EPA-EFE

Покрај Србија, тури се организираат и за Русија, а како што јавуваат турските медиуми, станува збор за измама.

Компанијата организира тури за Србија за вакцинација со вакцината на Бајонтек/Фајзер, но и со вакцината на Модерна, што укажува можна измама, бидејќи таа вакцина сè уште не стигнала во Србија.

Една од турите се организира за време на бајрам, односно од 14 до 16 мај.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

После десетици години се решава холдингот, неданочните давачки и царинските тарифи значајни за бизнисот.

повеќе

Целиот свет гледа на 2021 година како на година на заздравување на економијата.

повеќе

Не треба толку да се грижиме за тоа дали се искачуваме на табелата, туку повеќе треба да внимаваме на тоа дали навистина се справуваме, истражуваме и ги гониме оние кои се занимаваат со корупција.

повеќе