Тројца мажи се опијаниле и потопиле две села во Виетнам

Тројца мажи во Виетнам се опијаниле и потопиле две села.

Тие минатата среда провалиле околу 2 часот наутро во контролната соба на локалната брана и ги одвртиле вентилите. Во селата Сон Нгујен и Суои Бац, во југоисточна Азија, се излиле два милиони кубни метри вода.

Поплавата, меѓу другото, уништила 15 тони шеќерна трска. Штетата која пијаните мажи ја предизвикале се проценува на 12.500 евра, пренесува Шпигл.

За среќа, во поплавата немало потешко повредени. Сѐ уште не се знае каква казна ќе добијат мажите. Можно е да им биде одредена парична казна, но мора да ѝ бидат на располагање на полицијата.

Без оглед дали сте поддржувач или противник на претходната власт, не можете да оспорите дека таа постави сосема нови стандарди во поглед на мерките, напорите и вложувањата за да се привлечат странски инвестиции, за наши услови. 

повеќе

Ако лидерите на двете најмоќни земји во светот – САД и Кина имаат суштински разлики во начинот на кој тие гледаат на меѓународните односи, какви се изгледите за глобално зајакнување на соработката?

повеќе

Најновите случувања на релација политичка власт-граѓански сектор, повторно го отвораат прашањето за односите помеѓу овие два сегмента на општествениот живот.

повеќе