Тројца членови на екипажот на американски воен брод извршиле самоубиство

Американската воена морнарица за Си-ен-ен вчера потврди дека минатата недела тројца морнари, кои вршеле должност на носачот на авиони УСС Џорџ Х.В. Буш, извршиле самоубиство во „одделни инциденти", додавајќи дека е започната истрага.

Винсент Форлин, специјалист за авијациско оружје, пронајден е мртов на 14 септември надвор од подрачјето на воената база и беше откриено дека се работи за самоубиство, изјави вчера Џенифер Крег, портпаролка на Воздухопловството на воената морнарица.

Главниот нуклеарен техничар Џејмс Шелтон и офицерот за воздухопловство Етан Стујарт се застрелале на 19 септември надвор од базата во „одделни инциденти“.

Засега, морнарицата смета дека смртните случаи не се поврзани, бидејќи споменатите техничари и офицери работеле во различни оддели на истиот брод.

Бројот на потврдени и можни самоубиства во американската воена морнарица во 2018 година го достигна својот 10-годишен максимум. Тогаш самоубиство извршиле 66 активни вработени во морнарицата и 57 маринци. За уште 18 маринци од резервните сили е потврдено или се сомнева за самоубиство.

ЕУ, свесна за демократскиот дефицит на земјите од Западниот Балкан (но и останатите, претежно економски проблеми), како да тежнее кон формирање блиски, но и специфични односи со овој регион, без полноправно членство.

повеќе

Нарушени се човековите права и слободи, нема владеење на правото и правосудството, кои треба да бидат основа на процесот.

повеќе

Поентата на глобализмот е максимално економско вмрежување во десетици економски сојузи на секоја држава.

повеќе