„Вашиот омилен претседател не направи ништо лошо“

Трамп: Прислушкувањето може да е незаконско

Американскиот претседател Доналд Трамп тврди дека тоа што неговиот поранешен адвокат, Мајкл Коен ги прислушкувал неговите приватни телефонски разговори е „нечуено и можеби незаконско“.

Трамп реагираше на сознанието дека неговиот поранешен адвокат, Мајкл Коен тајно го снимал разговорот со него за можната исплата на поранешниот модел на Плејбој за аферата со Трамп. Тој разговор се случил неколку недели пред Трамп да биде избран за претседател во 2016 година.

„Незамисливо е дека владата ќе упадне во адвокатска канцеларија (рано наутро) - речиси нечуено. Уште понезамисливо е дека адвокатот ќе го снима клиентот - сосема нечуено и можеби незаконско. Добра вест е дека вашиот омилен претседател не направил ништо лошо“, објави Трамп на Твитер.

Неговиот сегашен адвокат соопшти дека до исплата не дошло.

Снимката од разговорот е дел од документацијата и електронските записи, кои биле запленети на почетокот на оваа година од долгогодишниот правен застапник на Трамп.

Коен оттогаш јавно е дистанциран од претседателот и моментално се наоѓа под истрага.

Постоењето на три етнички јавности и една, условно речено граѓанска, која постои само во поголемите градови каде што Бошњаците се мнозинство, предизвикува длабоко поделен медиумски простор.

повеќе

Би било добро роднините да не бидат жртви и да има повеќе повици кон роднините – функционери.

повеќе

Oд човекот кој успеа со сосема нова партија да го наруши целовековниот монопол на ПАСОК и Неа демократиа на грчката политичката сцена, може да се очекува буквално сѐ.

повеќе