Трамп може да остане без пензија

На поранешниот претседател на САД Доналд Трамп му следува пензија од над 221.000 долари годишно и други привилегии далеку повредни од пари.

EPA-EFE

Меѓутоа, доколку Сенатот го потврди неговото отповикување, би можел да изгуби сè што му следува како поранешен американски претседател.

„Доколку Сенатот го осуди Трамп и го потврди отповикувањето, најверојатно ќе биде потребно уште едно гласање за да му се укинат пензијата и привилегиите кои му следуваат по закон“, објасни Мајкл Герхард, професор по право на Универзитетот Северна Каролина, за Си-ен-ен.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Законот за високо образование јасно и прецизно ја пропишува постапката за избор во наставно-научни и соработнички звања на високообразовните институции во нашата држава-Македонија.

повеќе

На три месеци пред избори, Владата носи закони и уредби со катастрофални последици по граѓаните, што е просто неверојатно.

повеќе

ДУИ, која по конфликтот го вееше албанското црвено - црно знаме, потоа синото, на следните избори ќе го вее зеленото.

повеќе