Трамп може да остане без пензија

На поранешниот претседател на САД Доналд Трамп му следува пензија од над 221.000 долари годишно и други привилегии далеку повредни од пари.

EPA-EFE

Меѓутоа, доколку Сенатот го потврди неговото отповикување, би можел да изгуби сè што му следува како поранешен американски претседател.

„Доколку Сенатот го осуди Трамп и го потврди отповикувањето, најверојатно ќе биде потребно уште едно гласање за да му се укинат пензијата и привилегиите кои му следуваат по закон“, објасни Мајкл Герхард, професор по право на Универзитетот Северна Каролина, за Си-ен-ен.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Во чест на Меѓународниот ден на трудот, вреди да се разгледа состојбата со работничките права во државата, да се направи краток осврт на изминатата година и да се согледа што може да се направи за да се насочат работите кон подобро.

повеќе

Таквиот вид на анахрон национал-романтизам, со речиси апологетски однос кон окупаторската политика на Бугарија во Втората светска војна, штетна е за хармонизација на односите на Балканот, пред сѐ на Бугарија со РСМ, но и со Србија.

повеќе

Некогаш да градиш на три континенти, а денес да не ја градиш сопствената држава.

повеќе