Руската подморница на нуклеарен погон изведе ракетни вежби во Тихи Океан (ВИДЕО)

Руското Министерство за одбрана во понеделникот објави снимки од ракетните вежби на подморницата на нуклеарен погон Омск во Тихиот Океан.

За време на вежбата подморницата успешно елиминирала симулирана цел со крстосувачка ракета на оддалеченост од 350 километри.

Омск е вооружен со 3М45 (П-700) Гранитни противбродски крстосувачки ракети, кои се дизајнирани да уништат формации на носачи на авиони за напад.

Силите на антиглобализацијата веќе стануваат доволно моќни да и зададат значаен удар на светската економија. 

повеќе

Не се соочуваме со вооружен конфликт, туку со војна на мисли. Чувството на страв, несигурност или територија по самоубиствен напад, никогаш повеќе не можеш да го вратиш.

повеќе