Руската подморница на нуклеарен погон изведе ракетни вежби во Тихи Океан (ВИДЕО)

Руското Министерство за одбрана во понеделникот објави снимки од ракетните вежби на подморницата на нуклеарен погон Омск во Тихиот Океан.

За време на вежбата подморницата успешно елиминирала симулирана цел со крстосувачка ракета на оддалеченост од 350 километри.

Омск е вооружен со 3М45 (П-700) Гранитни противбродски крстосувачки ракети, кои се дизајнирани да уништат формации на носачи на авиони за напад.

Излегува дека само Македонците на овој свет се должни пред сè да се грижат за правата на сите други луѓе и на крајот да размислуваат (но само да размислуваат) за себе.

повеќе

Интернационалистички, универзалистички и солидарен пристап е единствениот начин да се надмине еколошката и климатска криза, во регионот и пошироко.

повеќе

Мора да се пристапи кон воведување нови мерки за поголема контрола на лицата кои поседуваат нелегални пари.

повеќе