Таткото на Борис Џонсон отишол во Грција и покрај препораката на британската влада и забраната од Грците

Таткото на британскиот премиер Борис Џонсон се соочува со критики поради тоа што отпатувал во Грција и покрај препораката на британската влада нејзините граѓани да не патуваат во странство и грчката забрана за летови од Британија.

Вчера Стенли Џонсон на Инстаграм објави снимка од авионот со зборовите: „Пристигнување во Атина вечерва!“, како и фотографија од аеродромот каде што носи маска.

Постариот Џонсон (79) има вила во Грција.

Грција ги забрани летовите од Велика Британија до 15 јули, а Британија денес возврати со воведување 14-дневен карантин за сите што ќе долетаат од Грција.

Дејли мејл објави дека Стенли Џонсон до Атина летал преку Бугарија, а тој за весниците рече дека е во посета на Грција поради обврски со оглед на претстојната сезона на изнајмување.

„Морам да ги одредам мерките за дистанцирање на имотот затоа што тука тие многу сериозно го сфаќаат тоа“, рече Џонсон.

Ако имаме предвид дека секој збор има свое значење, тогаш оваа „железна завеса" кон Бугарија, за која зборува премиерот дека била подигната од Југославија, се доведува во корелација со Берлинскиот ѕид. А, железната завеса помеѓу двете германии доведе до нивно обединување.

повеќе

Јас, Ангела Илиевска , учесник во повеќе протестни движења низ годините наназад, со себе го носам товарот на мојата личност и идеалите кои ги застапувам низ сите тие движења.

повеќе

Германија не го негира своетo фашистичко минато, ниту дека ја окупирала Франција, па следствено, не се ни менувани ни учебниците во обете земји, ниту се бришани делови од споменични натписи.

повеќе