Тајланд: Од 34 мртви 22 се дечиња, напаѓачот се самоубил (ФОТО+ВИДЕО)

Меѓу мртвите се и сопругата и децата на напаѓачот, јавија локалните медиуми.

Во Тајланд денеска се случи масакр во детска градинка. Загинаа 34 лица, меѓу кои 22 деца. За ова злосторство е одговорен Пања Камраб, поранешен полицаец.

Камраб се самоубил по масакрот. Минатата година бил отпуштен од полициските сили поради злоупотреба на дрога, изјави полицискиот командант Јакапата Виџитраитај.

Напаѓачот употребил и огнено и ладно оружје, а локалните медиуми јавуваат дека меѓу жртвите се и неговата сопруга и деца.

Ројтерс јавува дека загинале 22 деца, а 12 се повредени. Би-би-си јавува дека напаѓачот употребил и огнено и студено оружје.

Самата идеја на странските директни инвестиции е да донесе нови вработувања со повисоки плати кои треба да ги исплаќа странскиот инвеститор.

повеќе

Треба да се размисли за тоа дека сите предлози и промени кои доаѓаат од Брисел, не можат ефикасно да се применат и во Македонија и да се дејствува во правец на благосостојба на граѓаните, а не само на профитите.

повеќе

Предложеното законско решение се фокусира на аудиовизуелниот/радиодифузниот сектор, игнорирајќи ги последниве две децении на развој на дигиталниот домен и на интернет, со сите негови позитивни и негативни страни.

повеќе