Тачи порача од Њујорк: Косово останува пример за верски соживот (ФОТО)

Косовскиот претседате Хашим Тачи со шефот на дипломатијата во оставка Беџет Пацоли, присуствуваа на конференција во Обединетите нации во Њујорк која ја водеше американскиот претседател Доналд Трамп.

По повод своето учество на конференцијата „Глобален повик за заштита на верските слободи“, Тачи кажа дека „Косово останува пример за верски соживот“.

„Заедно со вицепремиерот во оставка Беџет Пацоли, присуствувавме на конференцијата „Глобален повик за заштита на верските слободи“ која ја водеше американскиот претседател Трамп. ја делиме визијата на американскиот претседател Трамп за верските слободи во светот. Косово останува пример за верски соживот“, напиша Тачи на Фејсбук.

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе

Се поставува прашањето, дали треба да се жртвува слободата за сметка на жртвите кои се последица од вирусот, кој не можеме да го спречиме освен со строги санкции и мерки?

повеќе