Столтенберг: Украина има право да се брани, Русија скапо ќе ја чини ако ја нападне

Генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг предупреди денес дека Украина има право да се брани и дека Русија скапо ќе ја чини ако се одлучи да употреби сила.

EPA-EFE

„Мораме да дојдеме до политичка резолуција и да избегнеме војна. Но мора да бидеме спремни и Русија повторно да избере да употреби оружена сила, да избере конфликт наместо соработка. И затоа мораме да испратиме многу јасна порака до Русија дека сме единствени во ставот дека во тој случај скапо ќе плати“, изјави тој пред состанокот НАТО – Украина со потпретседателката на украинската влада Олга Стефаничина.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Постоењето на еден отпорен, одржлив и правичен систем на храна е нешто што мора да биде столб на секоја агенда која има за цел за климатско ублажување или адаптација.

повеќе

Економската криза е лоша во сите сфери на живеењето, но од неа можеме и да научиме по нешто.

повеќе

Во саботата во јавноста го претставивме предлог-ребалансот на Буџетот за 2022 година, откако истиот беше усвоен од страна на Владата.

повеќе