Србија: Професорот по глума е обвинет за осум силувања, на сослушувањето ја негирал вината

Мирослав Мика Алексиќ, познатиот драмски педагог и сопственик на школа по глума во Белград, кој беше приведен откако повеќе девојки го пријавија за силување или сексуално вознемирување, ја негирал вината денес на сослушувањето во српското јавно обвинителство, по што му е одреден притвор од 30 дена.

Screenshot

Познатиот белградски професор е обвинет за дури осум кривични дела на силување, ни и седум кривични дела на недозволени полови дејства.

„Осомничениот е обвинет, во периодот од 2008 до 2020 година, за вршење осум кривични дела силување и кривични дела недозволени полови дејства на штета на шест оштетени, од кои една е малолетна, кон другите оштетени дејствата биле извршени и додека биле малолетни и по полнолетството“, се наведува во соопштението на обвинителството.

Легенда под Главна слика

Screenshot

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат.

повеќе

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе