Ќе ја почитува одлуката на Обединетите нации

Србија ќе ја тргне марихуаната од листата на наркотици

Министерот за здравство во владата на Србија, Златибор Лончар, изјави денес дека Србија како членка на Обединетите нации ќе ја почитува одлуката на Канцеларијата на ОН за дрога и криминал да се тргне марихуаната од листата на наркотици и наведе дека Србија веќе работи на тоа.

EPA-EFE

Лончар, на заедничката конференција за новинари со министерот за здравство на Македонија Венко Филипче, кажа дека нема причина Србија да не ја почитува одлуката на ОН.

„Веќе влеговме во таа проблематика и ние како членка на ОН ќе испочитуваме сè. Работиме на тоа и како тие замислиле нема причина да не примениме, а да не ги загрозуваме граѓаните и законодавството“, кажа Лончар.

Додаде дека одлуката за тоа ќе ја донесат најголемите експерти во Србија и, наведувајќи дека тоа е исклучително чувствителна тема, ги замоли сите да не нагаѓаат однапред што и како ќе биде, туку да се стрпат.

„Темата е исклучително чувствителна. Најстручните луѓе во контакт со ОН ќе го дадат решението. Потребно е трпение“, заклучи српскиот министер.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Незабележливите разлики во нашето однесување кои се дел од психолошката манипулација на социјалните мрежи се предизвикани од надзорниот капитализам и ја нарушуваат демократската култура и личната автономија.

повеќе

После десетици години се решава холдингот, неданочните давачки и царинските тарифи значајни за бизнисот.

повеќе

Целиот свет гледа на 2021 година како на година на заздравување на економијата.

повеќе