Солидарност: Турците оставаат пакети со храна по улиците (ВИДЕО)

Во време кога на сите им е потребна солидарност, на социјалните мрежи се појавија снимки дека луѓето сепак се спремни да им помогнат на другите – граѓаните на Турција им оставаат пакети со храна на оние кои се најзагрозени од ситуацијата.

Како што се наведува на социјалните мрежи, пакетите се оставени за оние кои поради пандемијата на коронаворусот не можат да заработат за да се прехранат себеси и своите семејства.

„Ми се допаѓа тоа што луѓето најдоа начин да се зближат дури и кога практикуваат социјално дистанцирање“, напиша една корисничка на Твитер.

Иако некои коментари тврдат дека не станува збор за Турција, сепак најважно е тоа што глетката е пример за тоа како треба да се однесуваме едни кон други во тешките времиња.

Во повеќето земји во развој, ковид-19 предизвикува економски ураган.

повеќе

Бизнис заедницата која до пред некој месец постојано „трубеше“ како државата не треба да ѝ се меша во работата, веднаш почна да плаче за државна помош.

повеќе

Кога може оние кои пукаа по нас, оние кои ги убија Аце, Коки и Оливер да бидат на слобода, зошто не би бил помилуван и ти?

повеќе