Снимки од Мајами пред и по ураганот најдобро покажуваат колкава штета направил (ВИДЕО)

Снимките направени во Мајами пред и по ураганот Ирма ја покажуваат големината на штетата што ја направи во градот.

Улиците на Мајами се поплавени, дрвјата се откорнати, а уништени се и водовите за струја, поради што околу 4 милиони луѓе останаа без електрична енергија.

Поплавен е и аеродромот во Мајами, кој е најголем на Флорида и нема да биде отворен најмалку еден ден.

Метеоролозите и понатаму предупредуваат на појавата на опасни „бурни напливи“ (storm surges) и поплави во местата кои ги опустоши Ирма.

На снимките погледнете како изгледало Мајами пред ураганот, а каква е ситуацијата сега.

Го регистрираме името Јунајтед Маседонианс и тогаја сетне почнаме да прајме отворени Илинденцки пикници – македонцки илинденцки, не со Богарите. Сами ние Македонци и народо трна.

повеќе

Она она што го нудат медиумите во времето на ковид-19 покажа колку тие не се подготвени за да известуваат во време на криза, а кризите ги има сè почесто.

повеќе

Доколку нешто радикално не се промени, не можеме да очекуваме дека нашата економија брзо ќе се нормализира и ќе излезе од сегашната криза.

повеќе