По повеќе од 50 обиди

Снимката што ја откри шпионската афера во Србија ја објавила американска служба

Снимката, на која се гледа како рускиот разузнавач Георгиј Клебан подмитува српски безбедносен службеник, најверојатно ја објавила американска служба, јавуваат српските медиуми.

Како што се наведува, имало над 50 обиди снимката да биде пуштена во јавност, но руските служби секој пат го спречувале тоа.

„Секој од сајтовите што ја објавувал снимката бил соборен во рекорден рок“, тврди извор за Блиц.

На видеоснимката, која е постирана и на Јутјуб, се гледа средба на двајца мажи на паркинг во Земун.

На едниот од нив лицето му е заматено за да му се заштити идентитетот и за него се тврди дека е српски службеник, а другиот, кој му ги дава парите, е Георгиј Клебан, потполковник на руската војска што бил помошник на аташето за одбрана во руската амбасада во Белград, но од таа позиција бил одјавен во јуни годинава.

Historia magistra vitae est (Историјата е учителка на животот). Оваа латинска изрека ќе ги објаснува односите меѓу народите и нациите додека постои светот.

повеќе

Добро е, во прво време, г. премиер, да го поттикнете Вашиот министер за култура да најде погодна форма да се преобјави книгата „По повод најновиот напад на нашиот јазик“ од Конески, пишува професорот Атанас Вангелов во отворено писмо до премиерот Зоран Заев.

повеќе

Мислам дека Европа нема ни да дозволи полемика за македонскиот јазик затоа што тоа е строго научна работа. Освен нашите политичари-шупелки, никој друг не би посегнал по таа светост.

повеќе