Снимка од шпански Камбрилс од застрелувањето на еден од терористите (ВИДЕО)

Британецот Фицрој Дејвис, кој се наоѓал во шпанскиот град Камбрилс за време на терористичкиот напад, снимил пресметка на еден од терористите со полицијата, а снимката ја објави Би-би-си.

„Некој маж почна да трча по улицата и да вика, во рок од 30 секунди се појави полицијата, истрчаа од автомобилот и почнаа нешто да му довикуваат. Тој не престануваше да зборува. Полицијата го застрела. Тој падна и пак стана, ја мина оградата, и смеејќи тргна кон полицајците. Тие повторно припукаа и тој повторно падна. Тогаш и јас си заминав“, раскажал туристот што видел.

Убиениот е еден од терористите кој избегал од превртениот автомобил.

Она што нѐ кочи во изнаоѓањето на решение за името е непознавањето на теоријата за преговарње од надлежните, но и од оние кои и досега учествуваа и нѐ советуваа во преговарањето.

повеќе

Премиерот имаше добра прилика во највисокиот светски политички форум, поексплицитно да ги образложи причините за спорот за името.

повеќе

Сферата на локалните јавни финансии претставува многу погодно поле за соработка на локалната власт со приватниот сектор.

повеќе