Снимка на експлозијата во Бејрут од блиску (ВИДЕО)

Експлозијата во пристаништето во Бејрут во вторникот ја уништи либанската престолнина, ги оштети зградите, уби повеќе од стотина луѓе, а повредени се уште илјадници. Луѓето снимија видеа на кои се гледаат експлозивниот бран и огромен црвен облак што некои го споредуваа со облакот-печурка од нуклеарното оружје. Оваа снимка, која ја пренесе Ал Арабија, е снимена од досега најмала оддалеченост од експлозијата.

Објавено

Петок, Август 7, 2020 - 12:43

Мислам дека Европа нема ни да дозволи полемика за македонскиот јазик затоа што тоа е строго научна работа. Освен нашите политичари-шупелки, никој друг не би посегнал по таа светост.

повеќе

Сега младите сакаат што е можно побрзо да ја напуштат својата земја. Тие веќе не се чувствуваат застапени и го изгубија чувството на припадност.

повеќе

Во либералните демократии веќе со години се продлабочува политичката поларизација, се намалува довербата во владеењето на правото и, институционално гледано, состојбата општо се распаѓа.

повеќе