Видео објавено од италијанската полиција

Снимен моментот кога се руши мостот во Џенова (ВОЗНЕМИРУВАЧКО ВИДЕО)

На Твитер е објавено видеото на кое се гледа драматичното рушење на Моранди мостот во Џенова.

Сведокот за Скај Италија кажал дека видел „осум или девет“ возила на мостот кога се срушил и ја опишал сцената како „апокалиптична“.

Граѓаните сѐ повеќе ја согледуваат неопходноста од непартиска форма на самоорганизирање.

повеќе

Придобивките од дрвјата за урбаниот екосистем и квалитет на воздухот можат да се зголемат со систематско планирање на зелениот простор. Дизајнирањето на зелените простори во градовите треба да ја опфати и функцијата за чистење на воздухот.

повеќе

На Грците не им е важно дали вечно ќе ја нарекуваат соседната земја „Скопје“, или дали соседите утре сами ќе почнат да се нарекуваат „Република на Осамениот Бор“. Она што ним навистина им е важно е како ја нарекува остатокот од светот.

повеќе