Во околината на Киев

Снимател на Фокс њуз убиен во Украина

Возилото со кое патувал Жакржевски било погодено во вкрстен оган.

Фото: ЕПА

Американската телевизија Фокс њуз објави дека камерманот на таа мрежа Пјер Жакржевски загинал во Украина, откако возилото со кое патувал било погодено во вкрстен оган.

Жакржевски вчера бил во тим со новинарот на Фокс њуз Бенџамин Хол, кога биле нападнати во близина на украинскиот главен град Киев. Хол е ранет и ќе остане во болница.

„Пјер беше фотограф во воената зона, кој ја покриваше речиси секоја меѓународна приказна на Фокс њуз, од Ирак, преку Авганистан до Сирија, за време на неговата долга работа со нас. Неговата страст и талент како репортер беа неспоредливи“, изјави извршната директорка на Фокс њуз Сузан Скот.

 

Легенда под Главна слика

Фото: ЕПА

Доколку чувствуваме дека нашиот труд ќе биде награден со успех, ќе ѝ приоѓаме на околината со апетит, доверба и храброст.

повеќе

Од општи формулации кон конкретни разговори.

повеќе

„Вчерашниот ден измина, утрешниот допрва доаѓа, го имаме само денес - да започнеме“.

повеќе