„Случајот затворен!“, напиша Трамп откако Малер рече дека му било забрането да го обвини претседателот

Веднаш по завршувањето на обраќањето на специјалниот советник Роберт Малер, во кое тој рече дека Министерството за правда му забранило да го обвини претседателот, на Твитер се огласи Доналд Трамп: „Случајот затворен!“.

Трамп од обраќањето на Малер, кој даде оставка и ја затвори канцеларијата на Специјалното обвинителство, заклучи дека ништо не е сменето од Извештајот на Малер.

„Ништо не е сменето од Извештајот на Малер. Немало доволно докази, па затоа, во нашата Земја, лицето е невино. Случајот е затворен! Ви благодарам“, напиша Трамп на Твитер.

Малер, пак, денеска рече дека не се сигурни дали претседателот сторил кривично дело и дека ако биле сигурни, ќе го напишеле тоа.

Зголемувањето на парите за финансирање на партиите не помагаат во поттикнувањето на политичката активност на граѓаните, туку веројатно и делуваат контрапродуктивно, зголемувајќи ја недовербата во партиите и политичарите.

повеќе

За помалку од еден месец по олеснувањето на рестриктивните мерки, Косово се соочува со нагло зголемување на бројот на случаи со ковид-19, 

повеќе