Словачки конзул пронајден мртов во Шпанија, лежел во локва крв

Шпанската цивилна гарда ја испитува смртта на словачки конзул.

Неговото тело е пронајдено во вторник околу 17 часот во Ла Нусија (Аликанте). Според информациите на локалните медиуми, бил пронајден од градинарот како лежи во локва крв. Изгледа како непознато лице да му задала силен удар со нешто тешко во главата.

Телото на 53-годишникот е пронајдено во градината покрај скалите на куќата што ја изнајмил. Куќата се наоѓа во населбата Мирамар, помеѓу Ла Нусија и Алте, пишува Ел Паис.

Истрагата е во тек.

Една од особеностите на словенската јазична група е дека нема случај два народи да зборуваат еден ист јазик или барем тоа да е официјално признаено.

повеќе

Оваа администрација нема намера Скопје во догледна иднина да стане одржлив зелен град и тоа е јасно одразено во буџетот за 2020 година.

повеќе