Сиријци не им дозволуваат на американски војнци да поминат (ВИДЕО)

Во сириската провинција Ел Хасака не му било дозволено поминување на конвој со воена опрема на американската војска, пренесува сириската државна агенција САНА.

Како што се наведува во соопштението, жителите на Дашдишија и Кахира ги принудиле американските војници да ја сменат насоката на движење.

Извшетаи за вакви инциденти на северот на Сирија постојано пристигнуваат. Медиумите дури јавуваат за напади на непознати вооружени групи врз американските војници во Ел Хасака и во соседниот Деир ез Зор.

Оружениот конфликт во Сирија почна во 2011 година. Во одделни региони сириската војска продолжува со чистењето на територијата од терористи.

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе

Се поставува прашањето, дали треба да се жртвува слободата за сметка на жртвите кои се последица од вирусот, кој не можеме да го спречиме освен со строги санкции и мерки?

повеќе