Сибирски тигар во Кина повредил човек и скршил стакло на автомобил (ВИДЕО)

Сибирски тигар во село на североистокот на Кина повредил еден селанец и скршил стакло на автомобил, објави кинески Пиплс дејли.

EPA-EFE

Локалните власти ги предупредиле жителите на селото Хеилонгџијанг да останат во своите домови. Тигарот планираат да го успијат со стрелка за успивање.

На Твитер е објавена снимка од тигарот како трча кон автомобилот. На снимката се гледа и стаклото на автомобилот скршено откако големата мачка скокнала врз возилото.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Европа е решена да се ослободи од меката моќ на Москва (енергенсите), а и на дипломатско поле сака да и стави до знаење дека и за неа ќе има „црвени линии“. 

повеќе

Незабележливите разлики во нашето однесување кои се дел од психолошката манипулација на социјалните мрежи се предизвикани од надзорниот капитализам и ја нарушуваат демократската култура и личната автономија.

повеќе

После десетици години се решава холдингот, неданочните давачки и царинските тарифи значајни за бизнисот.

повеќе