Шојгу го информираше Путин дека „Луганската Народна Република е целосно ослободена“

Рускиот министер за одбрана Сергеј Шојгу на претседателот на Русија Владимир Путин му ги соопшти најновите информации од боиштето во Украина.

EPA-EFE

„Луганската Народна Република е целосно ослободена“, наведе Шојгу. „Воспоставена е целосна контрола над Лисичанск и блиските населби“.

Само во последните 24 часа се „ослободени“ 182 квадратни километри територија.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Здруженост, сплотеност и поврзаност на луѓе, друштва, организации и институции кон една заедничка цел или поради заедничка причина. 

повеќе

Неколку години при здрав разум сакаат да ни наметнат и да нѐ убедат дека со соседна Бугарија сме имале заедничка историја. 

повеќе

Деновиве во Комората пристигна нацрт-концептот за даночни реформи, кој треба да претставува основа за јавна расправа во наредниот период.

повеќе