Шефот на руската вселенска агенција: Во нуклеарна војна би го уништиле НАТО за половина час

Шефот на руската вселенска агенција Роскосмос Дмитриј Рогозин тврди дека Русија во нуклеарна војна би ги уништила земјите од НАТО во рок од половина час. Тој сепак на Телеграм ја повика Русија да не дозволи до тоа да дојде.

EPA-EFE

„Во нуклеарна војна земјите на НАТО би ги уништиле за половина час. Но не смееме тоа да го дозволиме, бидејќи последиците од размената на нуклеарни удари би влијаеле врз состојбата на нашата земја“, напиша Рогозин.

„НАТО води војна против нас. Не го објави тоа, но тоа ништо не менува. Сега тоа на сите им е јасно. Украинските национални сили и оружените сили на Украина се потрошен материјал, топовско месо за НАТО, тие се само марионети кои ги обучиле инструктори на НАТО и кои ги притискаат копчињата на оружјето на НАТО“, додаде тој.

Рогозин смета дека „специјалната воена операција“ далеку ја надминала својата изворна смисла и географија и ја нарече „војна за вистината и правото на Русија на постоење како единствена и независна држава“.

Порача дека да се порази економски и воено помоќниот непријател со конвенционални оружени средства е можно само со целосна солидарност на целата земја со војската, како и со мобилизација на државната економија и трансфер на воено-индустрискиот комплекс и сродните индустриски сектори на Русија на воена основа.

„И тоа мора да се направи веднаш и брзо“, заклучи Рогозин.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Неколку години при здрав разум сакаат да ни наметнат и да нѐ убедат дека со соседна Бугарија сме имале заедничка историја. 

повеќе

Деновиве во Комората пристигна нацрт-концептот за даночни реформи, кој треба да претставува основа за јавна расправа во наредниот период.

повеќе

Концептот е насочен кон креирање на оптимален даночен систем, кој ќе го поддржи економскиот раст, а со тоа и животниот стандард на нашите граѓани.

 

повеќе