Пилотот загина

Се запали авион во Истанбул, аеродромот Ататурк е затворен (ВИДЕО)

Приватен авион се запали денес откако полета од аеродромот Ататурк во Истанбул, јавуваат агенциите.

Во луксузниот авион цесна 650 сајтејш 7 (Cessna 650 Citation 7) во моментот на полетувањето биле пилото и четири лица кои се повредени. Турската новинска агенција Доган објави дека пилотот загинал.

Авионот забрзал на пистата, полетал, а потоа се запалил и се урнал. Причината за несреќата сѐ уште не се знае. Летовите и сообраќајот околу аеродромот се блокирани. Пожарникарите веднаш излегле на терен и го изгасиле пожарот кој се заканувал на аеродромските хангари.

Без оглед дали сте поддржувач или противник на претходната власт, не можете да оспорите дека таа постави сосема нови стандарди во поглед на мерките, напорите и вложувањата за да се привлечат странски инвестиции, за наши услови. 

повеќе

Ако лидерите на двете најмоќни земји во светот – САД и Кина имаат суштински разлики во начинот на кој тие гледаат на меѓународните односи, какви се изгледите за глобално зајакнување на соработката?

повеќе

Најновите случувања на релација политичка власт-граѓански сектор, повторно го отвораат прашањето за односите помеѓу овие два сегмента на општествениот живот.

повеќе