Паѓаат делови од покривот

Се урна шпицестата кула на Нотр Дам (ФОТО+ВИДЕО)

Шпицестата кула на легендарната катедрала во Париз Нотр Дам се урна во големиот пожар што пред еден час го зафати покривот на историската туристичка атракција.

Дел од покривот на легендарната катедрала Нотр Дам (Богородичината црква) во Париз се урна поради пожар.

Причината за пожарот сè уште е непозната. Врвот на овој скапоцен камен на готската архитектура беше реновиран со скеле, кое покриваше некои делови од камбанаријата.

Самиот врв, направен од дрво и покриен со олово, одамна е во лоша состојба бидејќи елементите на конструкцијата што датираат од средината на деветнаесеттиот век се оштетени од климата, загадувањето и времето.

Бизнис заедницата која до пред некој месец постојано „трубеше“ како државата не треба да ѝ се меша во работата, веднаш почна да плаче за државна помош.

повеќе

Кога може оние кои пукаа по нас, оние кои ги убија Аце, Коки и Оливер да бидат на слобода, зошто не би бил помилуван и ти?

повеќе

Го регистрираме името Јунајтед Маседонианс и тогаја сетне почнаме да прајме отворени Илинденцки пикници – македонцки илинденцки, не со Богарите. Сами ние Македонци и народо трна.

повеќе