Сараево утринава трет, а Белград четврти најзагаден град во светот

Сараево утринава беше трет, а Белград четврт најзагаден град во светот.

EPA-EFE

Воздухот во главниот град на Босна и Херцеговина оценет е како нездрав, исто како и воздухот во главниот град на Србија.

Според податоците на сајтот Ај-јку ер, индексот на загаденост на воздухот во Сараево е 176, а во Белград 170.

Најзагаден град утринава беше Лахор во Пакистан, со индекс на загаденост 226, а го следеше Делхи во Индија, со индекс 201.

 

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Калоѓера не може да премолчи, не може да замиже пред историската вистина на Македонија, па затоа во својот живот се определил да македонствува.

повеќе

Слушањето како способност да го фокусираме вниманието на аудитивните дразби е важен аспект на нашиот живот и значително влијае на неговиот квалитет во сите сегменти.

повеќе

„Ќе дојде ден, кога пазарите отворени за трговија и размена на идеи, ќе бидат единствените борбени полиња“ - Виктор Иго

повеќе