Самоубиството на хрватскиот генерал на светските насловни: “Грчка драма во Хаг“ (ФОТО)

Голем број европски весници на своите утрински насловни страници ја објавија веста за самоубиството на хрватскиот генерал Слободан Праљак, кој вчера во хашката судница испи отров откако му беше потврдена пресудата за 20 години затвор за воени злосторства.

Неговото драматично самоубиство е главна тема на белгиски Стандард, кој приказната ја пренесува под насловот „Грчка драма во Хаг“. Фотографии кои го прикажуваат Праљак како го испива шишенцето отров објавија речиси сите европски весници.

Секој може да биде менаџер во „добри денови", но најчесто менаџерската работа не е за „добрите денови" туку постојан баланс помеѓу проблемите и можностите за оптимизирано управување на компанијата.

повеќе

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе