Индија

Сакале да направат селфи на брана, четворица мртви (ВОЗНЕМИРУВАЧКО ВИДЕО)

Тинејџер се лизнал под вода, повлекувајќи ги роднините со себе.

Страшна приказна од Индија, каде што членови на семејство што се обидувале да направат селфи на брана, се лизнале во водата, што резултирало со четворица загинати.

Меѓу загинатите е и 20-годишна нововенчана невеста и тројца нејзини роднини (различни медиуми известуваат за различни возрасти). Нејзиниот нов сопруг (25) преживеал и успеал да ја спаси својата сестра тинејџерка, јави Си-ен-ен.

Тие се држеле за раце и стоеле во вода длабока до половината, кога 14-годишникот, кој е меѓу загинатите, се лизнал, повлекувајќи го остатокот од групата под вода.

„Сакаа да направат селфи на ова место на браната и се лизнале“, рекол полицаец од јужната држава Тамил Наду, каде што се наоѓа браната Памбар. „Нивото на водата се зголемило додека тие биле тука“.

Од 259 „загинувања од селфи“ помеѓу октомври 2011 и ноември 2017 година, една студија открила дека 159 се случиле во Индија. Повеќето жртви на селфи се под 30-годишна возраст, а Индија има огромна популација на таа возраст.

Нашиот процес на преговори многу веројатно ќе биде предмет на уште построги критериуми и мониторинг имајќи ги предвид искуствата на земјите кои во моментот преговараат. 

повеќе

На Македонија и Бугарија им треба дебата која ќе го унапреди историското разбирање без робување на идеологии, митологии и политики.

повеќе

Македонизмот често е мистика и точка на недоразбирање и меѓу Македонците и на Македонците со другите народи во и околу Македонија.

повеќе