Тврдат дека ги прекршил договорите за доверливост

САД го тужат Сноуден поради објавените мемоари

Соединетите Американски Држави поднесоа тужба против поранешниот соработник на Националната безбедносна агенција (НСА) Едвард Сноуден, кој во 2013 година објави тајни документи за американскиот и интернет надзор, наведувајќи дека неговата нова книга претставува кршење на договорот за доверливост.

Американското министерство за правда соопшти дека Сноуден ги објавил мемоарите „Трајно докуменирање“ а претходно не ги дал на увид на разузнавачките служби, додавајќи дека Сноуденовите изјави исто така претставуваат кршење на договорот за доверливост.

САД ги бараат сите приходи кои Сноуден ќе ги заработи за книгата, наведува американското министерство за правда.

Секој може да биде менаџер во „добри денови", но најчесто менаџерската работа не е за „добрите денови" туку постојан баланс помеѓу проблемите и можностите за оптимизирано управување на компанијата.

повеќе

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе