Руските сили контролираат 90 отсто од Луганск, вели гувернерот

Не постои можност украинските војници да бидат опколени, рече Гајдај.

Фото: ЕПА

Сергиј Гајдај, гувернерот на Луганск, вели дека руските сили го држат стратегискиот дел од градот во Луганската област во Северодоњецк под своја контрола, додека индустриската зона сѐ уште е во рацете на украинската армија, како и соседен Лисичанск.

„Во тек е силно гранатирање на Лисичанск, кој трпи големи штети“, додаде Гајдај, пренесе Ројтерс.

Во онлајн-објавата тој исто така рече дека не постои можност украинските војници да бидат опколени.

Тој посочи дека во моментов руските сили контролираат 90 отсто од Луганск.

Легенда под Главна слика

Фото: ЕПА

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе