Во рамки на воена вежба

Руски стратегиски бомбардери распоредени во близина на Алјаска

Руската војска соопшти денес дека два стратегиски бомбардери опремени за носење нуклеарно оружје се испратени во областа Чукотка, во близина на Алјаска, во рамки на воздухопловна воена вежба.

Министерството за одбрана на Русија соопшти дека стратегиските бомбардери тупољев Ту-160 прелетале околу 7.000 километри од нивната база во близина на градот Саратов на југозападот на Русија во градот Анадир во областа Чукотка.

Руското министерство наведе дека тие бомбардери за првпат полетале за Чукотка која Беринговиот мореуз ја дели од Алјаска.

Во истата воздухопловна воена вежба учествувале и стратегиски бомбардери тупољев Ту-95, се наведува во соопштението.

Подгорица во 2019 година ќе добие споменик на Јосип Броз Тито.

повеќе

Mоменталната правна поставеност на урбанистичкото планирање не обезбедува соодветна судска заштита на граѓаните.

повеќе

А кои се играчите на игрите на среќа? Во огромен број тоа се токму оние лица со просечни примања и пензионери

повеќе