Руски експерти: Нема сомнеж во природното потекло на коронавирусот

Нема сомнеж дека коронавирусот има природно потекло, затоа што новиот коронавирус се разликува за околу 20 отсто од претходниот облик на коронавирусот и би било невозможно таков вирус да се направи вештачки, објаснуваат руски експерти. 

Фото: ЕПА

Експертите не се сомневаат во природното потекло на новиот коронавирус, изјави вчера Ринат Максјутов, шеф на рускиот Државен истражувачки центар за вирусологија и биотехнологија „Вектор“.

„Во моментов на ниво на експерти нема сомнеж за природното потекло на новиот коронавирус“, изјави Максјутов за телевизијата „Русија 24“.

Максјутов објасни дека новиот коронавирус се разликува за околу 20 отсто од претходниот облик на коронавирусот и рече дека би било невозможно таков вирус да се направи вештачки, пренесе ТАСС.

Легенда под Главна слика

Фото: ЕПА

Овде нема такво нешто. Има некои чинители што се занимаваат со испишување црвени линии. Не им значи ништо фактот што токму под ова гесло е овозможен најдолготрајниот мир на европскиот континент.

повеќе

Србија продолжува да го негира минатото, при што нејзините политички елити ја користат резолуцијата за да ѝ се спротивстават на Црна Гора и истовремено се надеваат дека овој потег ќе им донесе поголема популарност дома.

повеќе

„И, ако милееме ние за својата Татковина, ако во нас има барем капка македонска крв, ако во нас останала искра благороден патриотизам, овојпат треба да се впрегнеме, за да понесеме дел од тежината на едно дело и од жестокото величие на една епоха“.

повеќе