Камиони полни со опрема

Руската војска ѝ ја достави на Италија медицинската помош за борба против коронавирусот (ВИДЕО)

Руската војска достави камиони полни со опрема во Италија, нацијата со најголем број жртви од пандемијата на вирусот ковид-19.

На снимките што ги објави руското министерство за одбрана се гледаат контејнерите со помошта натоварени на воени камиони камаз како се симнуваат од авион иљушин Ил-76 во италијанската воена база Пратица ди маре, 30 километри од Рим. Персоналот во бели заштитни одела го подготвил товарот пред возилата да можат да се спуштат на пистата.

Руските авиони со медицинска помош пристигнуваат во Италија од синоќа. Москва му помага на Рим и со лекари и експерти за контрола на заразни болести, како и со пратки на тестови и алатки за дезинфекција.

Ако идниот премиер биде македонски Албанец и ако успее сите граѓани на Македонија да се поклонуваат под едно знаме, тогаш – зошто да не!

повеќе

Стана премногу вообичаено да се слушнат повици за брза и сериозна одмазда како одговор на недокажани престапи на говорот и мислата, велат Ноам Чомски, Џ.К. Роулинг и 150 други интелектуалци во отворено писмо до јавноста.

повеќе

Додека повеќето земји во светот се соочуваа со двојна, здравствена и економска криза, Косово преминуваше во тројна криза заради политичките случувања.

повеќе